Hieronder ziet u een selectie van dagtrips en korte meerdaagse trips in en rond Yogyakarta. Uiteraard kunt u deze arrangementen geheel aan uw eigen wensen aanpassen. U kunt bepaalde onderdelen weglaten en/of andere onderdelen toevoegen. Wilt u bijvoorbeeld een voorstelling van het Ramayana Ballet bijwonen dan is het altijd mogelijk dit in te passen. Indien gewenst ben ik u daarbij gaarne behulpzaam. Dat geldt ook voor eventuele overnachtingen. U kunt deze zelf regelen, maar als u daaraan de voorkeur geeft regel ik ook dat graag voor u. De keuze is geheel aan u.

Korte trips vanuit Yogyakarta

1. Dagtrip Yogya A U wordt opgehaald van het vliegveld of van uw hotel in Yogyakarta. Daarna bezoek aan de Borobudur, Pawon en Mendut tempels. Daarna weer terug naar Yogyakarta om het Kraton (Sultanpaleis) te bezichtigen. Nadat u de pracht en praal van het paleis heeft gezien is het tijd voor de lunch. In de middag rijden we naar de Prambanan. Na het bezoek aan dit tempelcomplex wordt u teruggebracht naar het vliegveld dan wel uw hotel.
2. Dagtrip Yogya B U wordt opgehaald van het vliegveld of van uw hotel in Yogyakarta. Daarna bezoek aan de Borobudur, Pawon en Mendut tempels. Dan is het tijd voor de lunch in een lokaal restaurant. Daarna rijden we naar het dorp Kaliadem voor een prachtig panoramisch uitzicht op de Merapi vulkaan. Aansluitend rijden we richting de Prambanan. Na het bezoek aan dit tempelcomplex wordt u teruggebracht naar het vliegveld dan wel uw hotel.
3. Dagtrip Dieng-Borobudur U wordt opgehaald van het vliegveld of van uw hotel in Yogyakarta. Daarna gaat het richting Dieng Plateau. Onderweg passeert u te midden van een prachtig landschap fraaie thee-, tabak- en groentenplantages. Het Dieng Plateau, gelegen op 2000 meter boven zeeniveau, kent drie bezienswaardige attracties: het Arjuna (ook wel: Pandawa) tempelcomplex, de vulkanische krater Sikidang en het zwavelmeer Telaga Warna. Na de lunch wordt op de weg terug richting Yogyakarta de wereldberoemde Borobudur bezocht. U heeft voldoende tijd om dit grootste boeddhistische heiligdom ter wereld te bewonderen. Na het bezoek aan de Borobudur wordt u teruggebracht naar het vliegveld dan wel uw hotel.
4. Tweedaagse trip Yogyakarta Dag 1: Borobudur – Merapi vulkaan

U wordt opgehaald van het vliegveld of uw hotel in Yogyakarta. Daarna gaat u naar de wereldberoemde Borobudur, Pawon en Mendut tempels. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we naar Kaliadem voor een prachtig panoramisch uitzicht op de Merapi vulkaan. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 2: Stadstour Yogyakarta – Prambanan

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald voor een stadstour. U bezoekt het Kraton (Sultanpaleis) en het waterkasteel Taman Sari; we nemen een kijkje bij een batik werkplaats en we bezoeken Kota Gede, bekend om zijn zilverwerkplaatsen. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we richting de Prambanan, Na het bezoek aan deze tempel wordt u teruggebracht naar het vliegveld of uw hotel.

5. Driedaagse trip Yogyakarta-Solo Dag 1: Borobudur – Merapi vulkaan

U wordt opgehaald van het vliegveld of uw hotel in Yogyakarta. Daarna gaat u naar de wereldberoemde Borobudur, Pawon en Mendut tempels. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we naar Kaliadem voor een prachtig panoramisch uitzicht op de Merapi vulkaan. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 2: Stadstour Yogyakarta – Prambanan

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald voor een stadstour. U bezoekt het Kraton (Sultanpaleis) en het waterkasteel Taman Sari; we nemen een kijkje bij een batik werkplaats en we bezoeken Kota Gede, bekend om zijn zilverwerkplaatsen. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we richting de Prambanan, Na het bezoek aan deze tempel wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 3: Solo

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald voor de rit naar de historische stad Solo.  In Solo bezoek aan het Mangkunegaran Paleis. Vervolgens bezoek aan de 35 km oostelijk van Solo gelegen Sukuh tempel, een bijzondere hindoeïstische tempel. Na dit bezoek keren we terug naar Yogyakarta en wordt u bij uw hotel dan wel bij de luchthaven afgezet.

 

P.S. Bij deze arrangementen zijn de entreegelden, lunch, diner en persoonlijke uitgaven niet inbegrepen.