Java kent vele mooie plekken om te bezoeken. Het heeft zowel culturele als historische hoogtepunten. En daarnaast ook nog eens een prachtige natuur. Hieronder vindt u een overzicht van de 5 meest populaire toeristische attracties op Java. Natuurlijk kan uw privé chauffeur u deze en andere toeristische bezienswaardigheden laten zien tijdens uw rondreis over Java.

Imposante Borobudur1. Borobudur

Op zo’n 40 km ten noordwesten van Yogyakarta ligt de Borobudurde populairste toeristische trekpleister van Indonesië. De Borobudur (letterlijk: “de tempel van Boeddha op de berg”) geldt als het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Het bouwwerk telt negen etages en is 31,5 meter hoog.

Klik hier voor meer informatie over de Borobudur

 

Prambanan - groots tempelcomplex2. Prambanan

De Prambanan (ook wel: Lara Jonggrang) is na de Borobudur de meest bekende attractie van Java. Dit meesterwerk van de hindoeïstische cultuur ligt op ongeveer 20 km ten oosten van Yogyakarta. De Prambanan is het grootste hindoeïstische  tempelcomplex van het land.

Klik hier voor meer informatie over de Prambanan

 

De uniek gelegen Bromo vulkaan3. Bromo vulkaan

Een bezoek aan de Bromo vulkaan vormt één van de absolute hoogtepunten van een Java-reis. De  Bromo is uniek door zijn ligging in de Tengger Zand Zee, een reusachtige zandzee van 8 bij 10 kilometer op een hoogte van 2100 meter. De zonsopkomst bij de Bromo is adembenemend mooi.

Klik hier voor meer informatie over de Bromo vulkaan

 

Kraton (Sultanpaleis) Yogyakarta4. Yogyakarta

Het bruisende Yogyakarta vormt het culturele hart van Java. Kunstuitingen op veel gebieden hebben hier een hoge vlucht genomen. Dat gevoegd bij de vele historische en natuurlijke attracties in en buiten de stad maakt Yogya tot een niet te missen toeristische trekpleister.

Klik hier voor meer informatie over Yogyakarta

 

Dieng Plateau - Arjuna tempels5. Dieng Plateau

Het Dieng Plateau is een grote vulkanische hoogvlakte op 2000 meter. Een betoverend mooi landschap met onder meer het Telaga Warna, het turquoise zwavelmeer en de Arjuna tempels, het oudste hindoeïstische tempelcomplex van Java.  En de Kawah Sikidang, een krater die tot op enkele meters is te benaderen.

Klik hier voor meer informatie over het Dieng Plateau