Jakarta-Bogor-Bandung-Pangandaran-Wonosobo-Dieng Plateau-Borobudur-Yogyakarta-Prambanan-Solo-Sarangan-Malang-Bromo-Kalibaru-(Sukamade)-Kalibaru-Ijen-Ketapang/Bali

Dit is een voorbeeld van een uitgebreide rondreis over Java. Tijdens deze reis maakt u kennis met nagenoeg alle aspecten van het eiland. U kunt de reis uiteraard geheel naar uw eigen wensen aanpassen. U kunt bepaalde onderdelen weglaten en/of andere onderdelen toevoegen. Indien gewenst ben ik u daarbij gaarne behulpzaam. Dat geldt ook voor de overnachtingen. U kunt deze zelf regelen, maar als u daaraan de voorkeur geeft regel ik ook dat graag voor u. De keuze is geheel aan u.

Kaart Java Compleet
klik op kaart voor vergroting

                                                                          Java Compleet: in 16 dagen van west naar oost

Dag

Route

Programma

Overnachting

1

Jakarta-Bogor

Pick-up op luchthaven (of bij uw hotel). Kort bezoek aan oude centrum en haven van Jakarta. Daarna naar Bogor voor bezichtiging van de botanische tuinen.

Bogor

2

Bogor-Bandung Vandaag naar Bandung via de Puncakpas. Op de top van de pas stop bij uitkijkpunt met prachtig weids uitzicht over theeplantages. In Bandung in de namiddag naar voorstelling van de Angklungschool.

Bandung

3

Bandung Eerst naar de vulkaan Tangkuban Perahu, waar u tot aan de kraterrand wordt gereden. Volgende stop is bij de heetwaterbaden in Ciater. Ook zijn er in deze streek mooie theeplantages; rondleiding door theefabriek.

Bandung

4

Bandung-Pangandaran Lange rit deze dag. Onderweg bezoek aan een traditioneel Soendanese dorp. Laat in middag aankomst in Pangandaran Beach.

Pangandaran

5

Pangandaran Prachtige boottocht naar de Green Canyon. Vervolgens bezoek aan lokale bedrijfjes waar respectievelijk kroepoek, palmsuiker en wajang-poppen worden gemaakt.

Pangandaran

6

Pangandaran-Wonosobo Reisdag, lange rit vandaag naar Wonosobo met onderweg mogelijke fotostops (Optie: per boot naar Cilacap en vandaar per auto naar Wonosobo)

Wonosobo

7

Wonosobo-Yogyakarta Vroeg opstaan voor zonsopkomst Dieng Plateau; naar Arjuna tempels en Sikidang-krater. Daarna bezoek aan de Borodudur en Mendut tempels.

Yogyakarta

8

Yogyakarta Stadstour Yogyakarta (incl.Sultanspaleis). Bezoek aan ambachtelijke werkplaatsen (wajangpoppen, batik, zilver)

Yogyakarta

9

Yogyakarta In de ochtend naar de Merapi vulkaan. Daarna bezoek aan Prambanan tempelcomplex en ’s avonds naar het Ramayana ballet bij de Prambanan.

Yogyakarta

10

Yogyakarta Fietstocht  in naburig dorp om kennis te maken met alledaags leven op het platteland

Yogyakarta

11

Yogyakarta-Sukuh/Sarangan Eerst naar Solo voor bezoek aan het Sultanspaleis. Onderweg naar Sukuh bezoek aan waterval. Dan bezichtiging van de Sukuh tempel (Alternatief: bergdorp Sarangan aan Sarangan Lake)

Sukuh/Sarangan

12

Sukuh/Sarangan-Malang Lange reisdag van circa 8 uur; onderweg mogelijkheden voor fotostops

Malang

13

Malang-Bromo Stadstour in Malang, gevolgd door een bezoek aan een theeplantage. Vervolgens naar Bromo

nabij Bromo

14

Bromo-Kalibaru Vroeg opstaan voor zonsopkomst bij de Bromo; na de Bromo terug naar hotel voor ontbijt; na ontbijt naar Kalibaru*

Kalibaru

15

Kalibaru-Ijen Bezoek aan koffie-, cacao- en rubberplantage. Daarna door naar Ijen

Ijen

16

Ijen- Lovina Trekking Iljen. Dan naar de ferry voor de oversteek naar Bali en drop-off in Lovina

Lovina (Bali)

* In Kalibaru hebt u de optie voor een avontuurlijke schildpadden tour naar Sukamade te kiezen. Dit is een tweedaagse trip die wordt uitgevoerd met een 4WD. U overnacht in een zeer eenvoudige guesthouse in Sukamade. ’s Avonds gaat u onder begeleiding van rangers naar het strand om te zien hoe de zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.