Jakarta-Bogor-Bandung-Pangandaran-Yogyakarta-Borobudur-Yogyakarta-Prambanan-Solo-Malang-Bromo-Kalibaru-Ketapang/Bali

Dit is een voorbeeld van een rondreis over Java, waarbij u alle bekende hoogtepunten bezoekt. U kunt de reis uiteraard geheel naar uw eigen wensen aanpassen. U kunt bepaalde onderdelen weglaten en/of andere onderdelen toevoegen. Indien gewenst ben ik u daarbij gaarne behulpzaam. Dat geldt ook voor de overnachtingen. U kunt deze zelf regelen, maar als u daaraan de voorkeur geeft regel ik ook dat graag voor u. De keuze is geheel aan u.

Kaart Hoogtepunten Java
Klik op de kaart voor vergroting

Hoogtepunten Java: in 14 dagen langs de hoogtepunten van Java

Dag

Route

Programma

Overnachting

1

Jakarta-Bogor Pick-up op luchthaven (of bij uw hotel). Kort bezoek aan oude centrum en haven van Jakarta. Daarna naar Bogor voor bezichtiging van de botanische tuinen.

Bogor

2

Bogor-Bandung Vandaag naar Bandung via de Puncakpas. Op de top van de pas stop bij uitkijkpunt met prachtig weids uitzicht over theeplantages. In Bandung in de namiddag naar voorstelling van de Angklungschool

Bandung

3

Bandung Eerst naar de vulkaan Tangkuban Perahu, waar u tot aan de kraterrand wordt gereden. Volgende stop is bij de heetwaterbaden in Ciater. Ook zijn er in deze streek mooie theeplantages; rondleiding door theefabriek..

Bandung

4

Bandung-Pangandaran Lange rit deze dag. Onderweg bezoek aan een traditioneel Soendanese dorp. Laat in middag aankomst in Pangandaran Beach.

Pangandaran

5

Pangandaran Prachtige boottocht naar de Green Canyon. Vervolgens bezoek aan lokale bedrijfjes waar respectievelijk kroepoek, palmsuiker en wajang-poppen worden gemaakt.

Pangandaran

6

Pangandaran-Yogyakarta Reisdag; lange rit vandaag naar Yogyakarta met onderweg mogelijke fotostops (Optie: per boot naar Cilacap en vandaar per auto naar Yogyakarta)

Yogyakarta

7

Yogyakarta ’s Morgens bezoek aan de Borobudur en de Mendut tempels. ’s Middags stadstour door Yogyakarta (met o.m. Sultanspaleis).

Yogyakarta

8

Yogyakarta In de ochtend naar de Merapi vulkaan. Daarna het Prambanan tempelcomplex en ’s avonds naar het Ramayana ballet bij de Prambanan.

Yogyakarta

9

Yogyakarta Fietstocht  in naburig dorp om kennis te maken met alledaags leven op het platteland

Yogyakarta

10

Yogyakarta-Sukuh/Sarangan Eerst naar Solo voor bezoek aan het Sultanspaleis. Onderweg naar Sukuh bezoek aan waterval. Dan bezichtiging van de Sukuh tempel (Alternatief: bergdorp Sarangan aan Sarangan Lake)

Sukuh/Sarangan

11

Sukuh-Malang Lange reisdag van 8 uur; onderweg mogelijkheden voor fotostops

Malang

12

Malang-Bromo Stadstour in Malang; vervolgens naar Bromo

nabij Bromo

13

Bromo-Kalibaru/Ijen Vroeg opstaan voor zonsopkomst bij de Bromo; na de Bromo terug naar hotel voor ontbijt; aansluitend  naar Kalibaru* (Alternatief: na ontbijt naar Ijen vulkaan)

Kalibaru/Ijen

14

Kalibaru/Ijen-Lovina Onderweg bezoek aan plantage; daarna ferry naar Bali en drop-off in Lovina (Als alternatief naar Ijen is gekozen: trekking Iljen; daarna ferry naar Bali en drop-off in Lovina)

Lovina (Bali)

* In Kalibaru hebt u de optie voor een avontuurlijke schildpadden tour naar Sukamade te kiezen. Dit is een tweedaagse trip die wordt  uitgevoerd met een 4WD. U overnacht in een zeer eenvoudige guesthouse in Sukamade. ’s Avonds gaat u onder begeleiding van rangers naar het strand om te zien hoe de zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.