Yogyakarta-Borobudur-Yogyakarta-Prambanan-Solo-Sukuh-Malang-Bromo-Kalibaru-(Ijen-)Ketapang/Bali 

Dit is een voorbeeld van een rondreis, waarbij u de hoogtepunten van Yogyakarta en omgeving alsmede de mooiste bezienswaardigheden van Oost-Java bezoekt. U kunt de reis uiteraard geheel naar uw eigen wensen aanpassen. U kunt bepaalde onderdelen weglaten en/of andere onderdelen toevoegen. Indien gewenst ben ik u daarbij gaarne behulpzaam. Dat geldt ook voor de overnachtingen. U kunt deze zelf regelen, maar als u daaraan de voorkeur geeft regel ik ook dat graag voor u. De keuze is geheel aan u.

Kaart Fascinerend oostelijk Java

Fascinerend oostelijk Java: in 8 dagen door oostelijk Java

 Dag

      Route

Programma

Overnachting

1

Yogyakarta Pick-up op luchthaven (of treinstation). Transfer naar hotel

Yogyakarta

2

Yogyakarta Bezoek aan Borobudur en Mendut tempels; in de middag stadstour door Yogyakarta (incl. Sultanspaleis); ’s avonds Ramayana ballet

Yogyakarta

3

Yogyakarta ’s Morgens bezoek aan de Prambanan tempel; fietstocht in dorp om kennis te maken met alledaags leven op het platteland

Yogyakarta

4

Yogyakarta – Sukuh Eerst naar Solo voor bezoek aan Sultanspaleis; onderweg naar waterval; bezichtiging Sukuh tempel

Sukuh

5

Sukuh – Malang Reisdag van 8 uur met mogelijkheden voor diverse fotostops

Malang

6

Malang – Bromo Stadstour in Malang; bezoek aan een theeplantage en vervolgens naar Bromo

Bromo

7

Bromo –  Kalibaru/Ijen Vroeg opstaan voor Bromo-tour voor zonsopkomst; na de Bromo terug voor ontbijt; na onbijt naar Kalibaru* (Alternatief: na ontbijt naar Ijen vulkaan)

Kalibaru/Ijen

8

Kalibaru/Ijen –  Lovina Onderweg bezoek aan plantage; daarna ferry naar Bali en drop-off in Lovina (Als alternatief naar Ijen is gekozen: trekking Iljen; daarna ferry naar Bali en drop-off in Lovina)

Lovina (Bali)

In Kalibaru hebt u de optie te kiezen voor een avontuurlijke schildpadden tour naar Sukamade. Dit is een tweedaagse trip die wordt uitgevoerd met een 4WD. U overnacht in een zeer eenvoudige guesthouse is Sukamade. ’s Avonds gaat u onder begeleiding van rangers naar het strand om te zien hoe de zeeschildpadden aan land komen om hun eieren te leggen.